|
KI TAN NOU KA MET ANROUT ???? |
|
 |
| Auteur |
Message |
97.one la
Ghetto Superstar

Inscrit le: 15 Nov 2001 Messages: 299 Localisation: MIAMI / Made in GUADELOUPE
|
Posté le: Ven 14 Jun, 2002 16:31
Sujet du message: KI TAN NOU KA MET ANROUT ????
|
|
|
|
Sa ka fan plaizi de vou ke tini anlo jenes ki anvi fe de biten serie pou peyi la, an ja voue nou tini de moun ki tre motive; nou ja lage bon deba si GWADAYOUTH a ka pwofite pou voyie an bel woulo bravo pou met a kaz la, me an ka kew ki ja le nou met an rout, sa ki vle di organize nou adan biten ki konstriktif pou peyi e kilti an nou. nou ja voue ke tini anlo biten nou paka inme,me si nou vreman vle an biten chanje, vo nou striktire, mwen paka pale de parti politik, apa sa nou bizen, sa mwen ka pense se met doubout an organisazyon ka inkli tout tandans depi se pou pote mannev ban nou. an ka panse tini an biten ka manke se an kont pouvwa, tan ke nou pa organize yo pe pran nou o serie. kon 0-1 teka di adan dot diskisyon, sa pa normal ke adan 100 premiye antrepriz an fwanse pani pon moun de couleur CEO.ki adan le media mem biten,pou gade an film fwanse black ,pete fo nou atand andot bi-centennaire.sa pa normal ke an peyi an nou se yen ki yo ka kontrol. I JA LE POU NOU KREYE AN LOBBY POU DEFAND INTERE AN NOU. pou chak fwa droit an nou pa respekte ,fo nou kapab mobilise cho moun la e fe yo konprand ke sa pakay fet anko. I JA LE POU NOU MONTRE YO NOU PANI SELMAN PAWOL AN GUEL. ME NOU KAPAB TOUT DOUBOUT POU IDENTITE AN NOU,E KE NOU INI. an te vle sav ka zo ka panse ??? eve mwen ka atand proposisyon konstriktif - please, eve pa vinn di mwen nou minorite ,nou pepa mende twop, paske mwen konnet de minorite ka kontrol le mond...(in life its all about how much you want something), si neg-mawon pate goume pou libete a yo pete nou pate la jodi jou (personelman an sav an peteke existe),jodi-jou nou pepa kontiniye ka plere eve konstate,fo nou pase etap la sa, eve nou pani tan pou ped paske ki neg,ki milat ki zindiyen an fwanse nou ja ped anlo tand mem. ALO AN NOU POTE AN MENNEV O SERIE. sa ki vle bake , bake...le restan kon dabitib kay vini le yo ke bizin nou paske tini anlo ki ja vin malerezman byen individualis.
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
| Auteur |
Message |
ex tra 2
Wack Emcee

|
Posté le: Mar 18 Jun, 2002 19:09
|
|
|
|
an ka pansé ke jéness gwada /madinina/ guyan' vlé agi pou péyi a yo,é ke mèm jan péyi europ groupé an ka penséé ke foss an nou pou dèmin cé fè on foss ansamb' cé inion a pèp caraib anglofon' ispanofon'ke fè ke yo ké vlé lévé on zié si caraib é pa vouè cé peyi la kon base a bronzaj' a yo ou yo ni plaj a yo é tout wélélé a
|
|
|
 |
|
 |
| Auteur |
Message |
ex tra 2
Wack Emcee

|
Posté le: Mar 18 Jun, 2002 19:42
|
|
|
(eskisé suit a bitin la)
a neg ka suyé kaka a cé kolonialist la ,fo nou rèmèt nou en kestion é analizé érrè a papan nou é maman nou pou nou pa rètombé an mèm mascarad la sa, pa léssé nou pri an lesclavaj assisté a rmi assedic bitin pou finnian an nou arrété fé dès grèv pou anyin, pass ke cé toujou lé pli piti ka pri an premié é pa séla ki ja ni la sa ka fé telman lontan yo ni alo a pa sa ké febli yo,,,nou ni on arm ki térifian cé linstriction, cilti, é reffexion fo pa nou pati adan dé konsidération pouvoi an nou cé ké LINITE..
poivoi an nou c trawail, é pa selman dansé misic ,wélélé,mangé ,é sitou on role champagn' nou ni a présan gran ganw de nèg soi disan an nou montré YO ké nèg pa sa inki couri vit' é joué boul on lobbi kon di 971 one la sé on lidé kon on ot, sa pé tét regroupman a lidé a jénès ki dispatché tibouin patou é sa selman si le NET pass tout moun poko fè pa la sa
sa pé créyé on media kon sit la sa, mé papier bon vié métod'ou on télé, cé média ka poté la voua...yo ka ban nou pouvoi discité silmiltané alos ke an nou met an rout an sens la sa ...
litt an nou sé avansé, semblé ,é dévlopé cilti é vi an nou jan nou vlé é pa kon yo ka dikté nou
on bel fos pou trawail ki ka fèt la é sa ki ***é fèt la
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
| Auteur |
Message |
Janus Stark
Battle Emcee

Inscrit le: 18 Jan 2002 Messages: 143 Localisation: Raizet - Gwadada!
|
Posté le: Mer 26 Jun, 2002 09:26
|
|
|
Ki tan nou ka mèt an rout?.....Nou ja mèt an rout'!!! Gadé jan Gwadayouth ka potè moun (pa oubliyé sé comansé moun ka komansé itilisé internet ). Fo nou méné tout moun (jenn kon vyé) ki anvi fè péyi la boujé anlé sit la pou pawol la pran on dot dimansion! Black people united!
|
|
|
|
|